Уповавайте на Бога!

Уповавайте на Бога!

… Ходете и живейте [постоянно] в [Святия] Дух… и тогава вие със сигурност няма да угаждате на апетита на плътските страсти… –ГАЛАТЯНИ 5:16

Аз вярвам, че всеки път, когато почувстваме безпокойство, това означава, че наистина сме спрели да уповаваме на Бога. Това може да ви звучи като много смело изявление, но помислете за следното: Бог е дал на вас и на мен Неговия Свят Дух и Неговата благодат да ни помогнат да преминем през всичко, което дойде на пътя ни.

Безпокойството ни удря, когато спрем да зависим от Него и се опитваме да накараме нещо да се случи по нашия начин.

Наистина ми помогна, когато започнах да разбирам това. Всеки път, когато ставах неспокойна, аз си припомнях, че това, което наистина правя, е да се опитвам да заема мястото на Святия Дух. Все едно се опитвах да бъда Святи Дух „младши“!

Страдате ли от независим дух? Когато отказвате да зависите от Бога, всъщност вие казвате: „Добре Господи, оценявам че Си около мен, но само гледай как ще направя това.“ Да зависим от Бога за всичко може да ни е трудно, но това е ключът към победата, от която се нуждаем всеки ден от живота си.

Когато Бог ни спаси, Той не ни помогна, за да ни каже после: „Добре, това е. Сега се оправяйте сами!” Той ни даде вечно спасение, което означава, че ако ние зависим от Него, Той ще ни води и ще ни помага.

Галатяни 5:16 ни подтиква да ходим и да живеем [постоянно] в
[Святия] Дух… и тогава ние със сигурност няма да угаждаме на апетита на плътските си страсти.

Забележете, че не се казва „победете плътта самостоятелно и независимо… тогава вие със сигурност няма да угаждате на плътските си страсти“. Не, казва се да живеем в Святия Дух.

Изберете да спрете да живеете самостоятелно и независимо, а вместо това уповавайте на Святия Дух. Обещавам ви, че няма да съжалявате!

Молитва

Господи, ти си всичко от което се нуждая. Помогни ми да не разчитам на себе си, а да поставя доверието си в Теб и да уповавам само на Теб.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon