Да си спомняме успехите от миналото

Да си спомняме успехите от миналото

Давид каза още: ГОСПОД, Който ме отърва от лапата на лъв и от лапата на мечка, ще ме отърве и от ръката на този филистимец. И Саул каза на Давид: Върви; и ГОСПОД да бъде с тебе. –1 ЦАРЕ 17:37

Ако сме честни със себе си, повечето от нас са негативно мислещи хора, когато бъдем поставени в ситуации, които са предизвикателство за нас. Но за да преминете през времето на изпитания, трябва да вземете негативните си мисли и да ги превърнете в позитивни мисли.

Бог иска да ви заведе на „пътешествието на истината“ чрез изучаване на Неговото Слово, което постига удивителни резултати. То ще ви помогне да пречистите негативните си мисли и ще ви направи способни да видите позитивното във вашата ситуация.

Има сила в това да бъдем позитивни. И голяма част от това да бъдем позитивни е просто да си напомняме за нашите успехи в миналото.

Когато Давид се изправи лице в лице с гиганта Голиат, той си спомни лъва и мечката, които вече беше победил и това му даде кураж в настоящата ситуация.

Ако минавате през време на трудности точно сега, нека да ви напомня, че това вероятно не е първото предизвикателство, с което се сблъсквате. Оцелели сте при последното (и вероятно сте научили някои ценни уроци чрез него) и ще оцелеете също и при това.

Както Давид, спомнете си вашите успехи в миналото. Тогава отидете в Божието слово и вижте какво казва Бог. Предстоят ви по-добри дни. Бог го е обещал!


Молитва

Господи, понякога ситуацията пред мен изглежда невъзможна, но Ти си ме превеждал през трудни времена в миналото и зная, че можеш да го направиш отново. Помогни ми да си спомня успехите от миналото и да мисля позитивно за настоящата си ситуация.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon