Устоявайте твърдо

Устоявайте твърдо

И нека не губим кураж, да не се изморяваме и да не отслабваме в благородните си постъпки и в това, което правим, защото на правилното време и в определения за това сезон ще пожънем, ако не се отпускаме, не забравяме смелостта си и не отслабваме. ГАЛАТЯНИ 6:9

В Галатяни 6:9 думите „губим кураж“ и „отслабваме“ се отнасят до ума ни. Святият Дух ни казва да не се отказваме в ума си, защото ако устояваме докрай, ще пожънем добри плодове.

Помислете за Исус. Веднага след като е кръстен и изпълнен със Святия Дух, Той е отведен в пустинята, за да бъде изпитан от дявола. Той не се оплаква, не се обезсърчава и депресира. Той не мисли и не говори отрицателно. Не се обърква в опитите си да разбере защо се случва това. Той преминава победоносно през всяко изпитание (Лука 4:1–13).

Можете ли да си представите как Исус пътува из страната и разговаря с учениците Си за това колко трудно е всичко? Можете ли да си Го представите как обсъжда колко труден ще бъде Кръстът… или как се страхува от събитията, които предстоят… или колко разочароващо е да няма покрив над главата си, да няма легло, в което да спи нощем?

Исус черпи сила от Своя небесен Отец и излиза победител. Ние имаме Неговия Дух, който живее в нас, както и наличната сила да се справим с всичко, пред което сме изправени.


Можем да се справим с трудните ситуации в нашия живот по същия начин, както Исус се справяше – като имаме нагласата на победители, а не на пораженци.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon