Фалшиви доказателства, които изглеждат като истински

Фалшиви доказателства, които изглеждат като истински

Защото Бог не ни е дал дух на страх (малодушие, плахост, свиване и подмазване поради страх), а [Той ни е дал дух] на сила, любов и себевладение (спокоен и добре балансиран ум, и дисциплина и самоконтрол). –2 ТИМОТЕЙ 1:7

Има един омаломощаващ страх, който Сатана се опитва да всява в нас всеки ден. Аз наричам страха „фалшиво доказателство, което изглежда истинско“. Той има за цел да ни попречи да имаме тези неща като сила, любов и здрав разум, които Бог иска да имаме. Понякога си мислим за страха като за емоция, но той всъщност е дух. Действително страхът е един от любимите инструменти на Сатана и той много обича да тормози християните с него.

Но Исус каза: …Всичко може да бъде (възможно) за този, който вярва! (Марк 9:23). А един вярващ в Библията християнин, който е запален за Бога и не се страхува, е най-големият страх на врага ни!

Казват, че страхът е противоположното на вярата и това е вярно. Не можем да живеем чрез вяра и в същото време да се страхуваме. Страхът ни парализира и ни пречи да получим Божиите обещания. Пречи ни да вървим напред и да се подчиним на това, което Бог ни е призовал да извършим.
Трябва да се противопоставяме на страха директно, със силата на вярата. Ние трябва да изповядваме Божието слово и да заповядаме на страха да си тръгне.

Така че следващия път, когато страхът почука на врата ви, изпратете вярата да отвори!

Молитва

Господи, предупреди ме, когато се конфронтирам с „фалшиви доказателства, които изглеждат като истински“. Знам, че с Твоята помощ мога да отговоря със силата на вярата и да изгонвам страха всеки път.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon