Хвалете Бога във вашия затвор

Хвалете Бога във вашия затвор

Но посред нощ, когато Павел и Сила се молеха с химни на Бога, а затворниците ги слушаха, внезапно стана голям трус, така че основите на тъмницата се поклатиха и веднага всички врати се отвориха, и оковите на всички се развързаха. –ДЕЯНИЯ 16:25-26

Понякога се намираме в толкова ужасни проблеми и бъркотия, че е трудно да си представим, че трябва да изчакаме дори още една секунда, за да получим облекчение и освобождение. Но ние трябва да продължаваме да чакаме от Бога и да Му се доверяваме с простичка, детска вяра. И тогава, по начин, по който изобщо не сме предполагали – Бог изведнъж се задвижва и започва да действа!

Павел и Сила знаеха всичко за чакането и можеха да чакат. В Деяния 16 глава се разказва историята за това как те бяха атакувани от тълпата, бяха бити и хвърлени в затвора. В стих 24 се казва, че тъмничарят ги беше сложил във вътрешната тъмница (в подземието) и беше затегнал краката им в окови – дървена стегалка. Павел и Сила не обръщаха внимание на това – те просто решиха да започнат да пеят и да хвалят Господа. Те започнаха да чакат Господа.

Внезапно Бог изпрати земетресение, което отвори вратите на затвора и освободи техните окови. Той ги освободи!

Когато хората чакат Бога търпеливо и с очакване посред ужасяващи обстоятелства, внезапно Бог дава разрешение и прави пробив. Така че не се отказвайте! Не спирайте да вярвате! Останете изпълнени с надежда и очакване. Божията сила е неограничена и Той ще направи пробив и ще даде разрешението за вас.


Молитва

Господи, без значение колко заплетена става ситуацията, в която се намирам, аз избирам да Те хваля в моя затвор. Зная, че Ти ще подействаш в тази ситуация и можеш да подействаш „внезапно”, когато дойде правилното време да ме освободиш.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon