Не се притеснявайте…хвалете Господа!

Не се притеснявайте…хвалете Господа!

Бойте се от ГОСПОДА вие, Негови светии [почитайте Го и Му се покланяйте]; защото няма оскъдност за онези, които наистина Го почитат и Му се покланят с благочестив страх. –ПСАЛОМ 34:9

Спомням си една сутрин, когато седнах да се моля, а вместо това започнах да се притеснявам за това в каква ситуация се намирам в момента и да обмислям какво щях да направя относно това.

Изведнъж чух този тих, нежен глас вътре в моя дух, който ми казваше: Джойс, на твоите проблеми ли ще се покланяш, или на Мен? Виждате ли, Бог беше повече от готов да се справи с моя проблем, ако аз съм готова да го забравя и да прекарам време да Му се покланям.

Когато се покланяме на Господа, ние се освобождаваме от емоционалното и умствено бреме, което ни тежи. То е погълнато от величествения Бог. Когато държим очите си на Него и се покланяме, ние винаги ще виждаме как Неговия план за живота ни изработва всичко за наше добро.

Библията казва, че няма оскъдност за онези, които наистина се покланят на Господа с благочестив страх. Искате ли да бъдете сигурни, че всичките ви нужди ще бъдат посрещнати? Тогава помнете да се покланяте на Бога и да Го хвалите, а не да се притеснявате.

Независимо от трудностите, с които се сблъсквате, продължавайте да хвалите Бога и да Му отдавате слава. Вярата ще се надигне в сърцето ви и вие ще победите.


Молитва

Господи, аз няма да се притеснявам. Вместо това аз избирам да Те хваля. Ти си велик и всемогъщ и аз знам, че моите нужди са посрещнати поради Твоята доброта и любов към мен.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon