Чакайте с очакване

Чакайте с очакване

Искайте и ще ви се даде; търсете и ще намерите; хлопайте [с отношение на голямо уважение] и [вратата] ще бъде отворена за вас. –МАТЕЙ 7:7

Молите ли се за някаква ситуация в живота си, в която чакате за разрешаване на проблема и за пробив? Чудите ли се защо отговорът още не е дошъл? Чувствате ли се така, все едно победата ви е подминала?

Понякога, когато се молим дълго и усилено за определена ситуация в живота си, без да получим никакъв отговор, ние просто се научаваме да живеем с нея. Продължаваме да си вършим работата, чудейки се дали и кога Бог ще изпрати отговора. Но Бог чува тези молитви и Той изработва отговорите, въпреки че ние може да не знаем всички подробности. Нашата ситуация може да се промени изведнъж – бързо, без предупреждение!

Дотогава ние може да чакаме – или пасивно, или с очакване. Пасивният човек се отказва, но очакващият човек от друга страна има надежда и вярва, че отговорът е просто зад ъгъла, че може да дойде всеки момент. Неговата вяра не е нещо пасивно. Сърцето му е изпълнено с надежда, очаквайки проблемът му да бъде разрешен всеки момент. Той се събужда всяка сутрин с очакване да намери отговор. Той може да чака и да чака, но ще продължи да се моли, докато Бог изведнъж не преобърне всичко.


Молитва

Господи, аз искам да чакам с очакване, а не пасивно. Аз ще продължа да Те моля за моя пробив, знаейки много добре, че Ти ще го направиш на правилното време.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon