Шест начина, по които да практикуваме как да имаме мир

Шест начина, по които да практикуваме как да имаме мир

И Божият мир, който никой ум не може да схване, ще пази сърцата ви и мислите ви в Христос Исус. –ФИЛИПЯНИ 4:7

Да живеем в Божия мир е жизнено важно, за да се наслаждаваме на живота. Вярвам, че един от ключовете за мир в живота е да правим малки стъпки към мира всеки ден. Ето някои стъпки, които можете да използвате, за да постигнете по-спокоен и мирен стил на живот.

  • Преценявайте как най-добре да си използвате времето. Може би се опитвате да направите прекалено много неща и накрая да не успеете да направите добре нито едно от тях. Бързането е свързано с плътта, която се опитва да направи повече, отколкото Святият Дух ви води да направите. Бъдете водени от Духа.
  • Бъдете подготвени да кажете „не“ учтиво. Понякога ние поемаме да вършим неща, които не трябва, защото се чувстваме неудобно да кажем не. Помолете Бог да ви даде думите да кажете не, когато трябва да го направите.
  • Съпротивлявайте се на духа на отлагането. Божието слово ни казва да практикуваме самодисциплина. Направете това, което трябва да направите сега, за да можете напълно да се насладите на времето си за почивка.
  • Елиминирайте основните неща, които ви разсейват. Ако знаете, че сте склонни да правите компромис с определени неща, които ви разсейват – като например гледане на телевизия, определете си някакви правила.
  • Поставете подходящи граници за хората и нещата, които ви прекъсват. Животът е пълен с прекъсвания, но вие можете да се научите да определяте граници, които да ви помогнат да ги управлявате по здравословен начин, като например да отделите време в графика си, когато да сте „недостъпни за другите“.
  • Обновявайте живота си. Помолете Бог да ви покаже нестандартни начини, по които да си спестявате време и проблеми. Например, когато нямам време да измия чиниите, използвам хартиени чинии за еднократна употреба!

Всичко се свежда до това да направим мира и спокойствието си приоритет, така че предприемайте практически стъпки в тази посока и позволете на Бог да ви води всеки ден в Неговия съвършен мир.


Молитва

Господи, води ме към Твоя мир, който надминава всяко разбиране и който никой ум не може да схване.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon