Svakodnevni odgovori - Everyday Answers

Nemoj odustati od svojih snova

Joyce Meyer

Svakodnevni Odgovori

Što želiš od života? Imaš li san za svoj život, svoju djecu, svoje financije ili brak? Nadaš li se nečemu – ideji, planu, viziji? Što je potrebno da postigneš to?

Moramo stalno težiti ka svojim snovima jer nas Bog nije stvorio za pasivnost ili da budemo statični u životu. Dakle, ako je tvoj život statičan, moraš ga pokrenuti i početi se kretati prema snovima koje je Bog stavio u tvoje srce.

Vidiš, stvari koje želiš ti neće samo tako pasti u krilo. Morat ćeš posegnuti i zgrabiti ih. Morat ćeš steći svetu odlučnost u sebi koja kaže: “Ako itko može imati život kakav Bog želi da ima, onda ću to biti ja!” Ali, moraš zapamtiti da to vjerojatno nećeš postići preko noći, stoga je važno pronaći ravnotežu između zadovoljstva i težnje prema tim željama.

Pavao je rekao da je naučio biti zadovoljan u svim situacijama: Znam i oskudijevati, znam i obilovati! Na sve sam i na svašta navikao: i sit biti i gladovati, i obilovati i oskudijevati. (Filipljanima 4:12) On se nikada nije uzrujavao zbog okolnosti u kojima se nalazio, ali se u isto vrijeme nije prestao radovati onome što mu je Bog pripremio.

I ja sam se radovala onomu što dolazi. Bog mi je dao veliki san za ovu službu, ali u početku nisam razumjela zadovoljstva o kojima je Pavao govorio – o zadovoljstvu na putu prema odredištu. Provela sam mnogo godina dopuštajući snu koji mi je Bog dao da me muči, umjesto da uživam u putovanju.

S vremenom sam otkrila da, iako je važno držati se Bogom danih snova (vidi Habakuk 2:2-3), također moram naučiti biti zadovoljna kako se put do ostvarenja mojih snova ne bi pretvorio u očaj. S druge strane, nikada ne smijemo dozvoliti da nam zadovoljstvo postane toliko ugodno da zaboravimo na viziju.

Bog želi da sanjaš. Želi da planiraš. On ne želi da te izazovi i rutine života, ili stvari poput straha, spriječe kretati se naprijed u životu. Dakle, kad te stvari dođu, moramo biti spremni ustati protiv njih. Čak i jedna jednostavna objava kao što je svako jutro reći sebi: „Danas će se dogoditi nešto dobro“, može staviti strah i druge loše stvari u drugi plan.

Postoji sila u tom jednostavnom činu jer postoji sila u riječima koje izgovaraš. Mudre izreke 18:21 kažu da naše riječi u sebi imaju silu života ili smrti, tako da moramo ostati usredotočeni na riječi kojima objavljujemo Božja obećanja nad našim životom.

Kad se duhovno povežeš s Bogom naviještanjem Njegovih obećanja, tada se tvoji snovi počnu ispunjavati. Možeš biti poput Abrahama i Sare ako samo vjeruješ i težiš Božjem najboljem za tebe. Oni su bili stari i imati dijete u tim godinama se činilo potpuno nemoguće, ali Bog je Abrahamu dao viziju da će on biti otac mnogih naroda. Budući da je Abraham vjerovao Bogu, ta se vizija ispunila kroz Izaka i mnoge generacije koje su uslijedile. (Potičem te da pročitaš Abrahamovu priču u Postanku, poglavlja 17-21.)

Ako imaš san koji se čini nemogućim, počni govoriti: „Imat ću sve što Bog želi da imam. Učinit ću sve što Bog kaže da mogu. Bit ću sve što Bog kaže da mogu biti.“ Jer s Bogom je sve moguće!


Možda je vrijeme da odlučiš danas i počneš ići prema svojim snovima. Potičem te da odmah odlučiš potaknuti svoju vjeru, odbaciš svaki strah, sjetiš se tko si u Kristu i doneseš odluku vjerovati Bogu da će učiniti nemoguće stvari svaki dan kad se probudiš. Tada ćeš početi uživati u svom putovanju, dan po dan, do ispunjenja svojih snova.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon