Svakodnevni odgovori - Everyday Answers

Nastavi ići naprijed

Joyce Meyer

Volim reći da je Bog ‘glava promjene’. On uvijek radi nešto novo…uvijek radi u našim životima. Međutim, Njegova obećanja za nas ne događaju se automatski. Bogu je sve moguće, ali neće uvijek sve biti super.

Obnovi svoj um

Postoje neke stvari koje nas mogu spriječiti krenuti naprijed u životu. Jedna od tih stvari je stari način razmišljanja. Marko 2:22 kaže: „I nitko ne ulijeva novo vino u stare mjehove; inače novo vino prodere mjehove pa se vino prolije, a mjehovi propadnu. Nego, novo se vino u nove mjehove ulijeva!“

Drugim riječima, tvoj um se treba obnoviti. Potreban ti je novi, svježi pogled utemeljen na Božjoj Riječi i Njegovim obećanjima. Poznavanje Božje volje za tvoj život pomoći će ti u odlučnosti nastaviti dalje.

Kad odlučiš krenuti naprijed, spremi se jer ćeš doživjeti prepreke i konfrontaciju. Apostol Pavao je u 1. Korinćanima 16:9 rekao da su mu se otvorila široka vrata mogućnosti za djelotvornu službu…i da postoje mnogi protivnici. Ja ih volim zvati ‘divovima’, ali kako god se nazvali, neprijatelj ti neće olakšati vršenje Božje volje.

Tada odlučnost stupa na scenu. Sotona želi zaustaviti naš napredak. Odlučan je da nas zaustavi, pa i mi moramo biti odlučni ići naprijed!

Nikada neću zaboraviti kada sam po prvi put počela govoriti o Božjem pozivu za svoj život. Neki od mojih prijatelja su zaključili da sam očigledno pogriješila. Rekli su mi da nemam osobnost za ovakvu vrstu službe. Bilo je u najmanju ruku obeshrabrujuće, ali sam znala da mi je Bog govorio o službi u koju me je pozvao, i bila sam odlučna da ju dovršim.

Na kraju su me zamolili da napustim svoju crkvu, izgubila sam prijatelje, a čak su mi i neki članovi obitelji okrenuli leđa. Morala sam proći kroz dosta prepreka da bih radila ovo što danas radim. Ali što da sam odustala pod pritiskom odbačenosti? Danas ne bih ispunjavala Božji poziv za svoj život i bila bih očajna jer ovo je moja strast.

Probijaj se naprijed

Kada odlučiš slijediti Božji plan za svoj život, neprijatelj će često pokušati iskoristiti ljude da ti odvrate pažnju, kritiziraju ili te izravno odbace. Zapamti, Bog je veći od toga! (vidi 1. Ivanova 4:4). U Kristu imaš sve što ti je potrebno da izdržiš i pobijediš neprijatelje. Dok se probijaš naprijed, ne gledaj na sebe…gledaj na Boga, ignoriraj tuđe kritike i nevjeru, i slijedi san koji ti je Bog dao. Budi odlučan suprotstaviti se svakoj laži neprijatelja, svakom obeshrabrenju, pa čak i odbacivanju drugih.

Što god da radiš, nemoj stati…idi naprijed.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon