Svakodnevni odgovori - Everyday Answers

Snaga za pobjedu u svakoj bitci s kojom se suočiš

Joyce Meyer

Nakon što sam postala kršćanka, mnogo godina nisam imala pobjedu u svom svakodnevnom životu. Osjećala sam se jadno jer sam u duši još uvijek imala rane zbog kojih sam se osjećala nesigurnom, ljutom i sumnjičavom prema drugima i s kojima sam se teško slagala.

Iako sam voljela Boga i svaku nedjelju provodila u crkvi, nisam imala pojma da postoji sila koja mi je dostupna da prevladam povrede iz prošlosti i borbe iz svakodnevice. I sve s čim bih se suočavala, a što je bilo teško za podnijeti, porazilo bi me.

Ali, kad sam u Božjoj Riječi saznala da je Bog ne samo moćan, već nas želi ispuniti svojom snagom, bila sam tako zahvalna. On obećava u svojoj Riječi da u Kristu možemo imati život u izobilju jer je On pobijedio svijet! (vidi Ivan 10:10; 16:33)

Kao Kristovi vjernici ne moramo živjeti slab, slabašan, jadan, patetičan život u kojem se jedva snalazimo. Možemo imati Božju snagu koja djeluje u nama kako bi nam u životu dala sposobnost učiniti sve što trebamo!

Život bez problema ne postoji

Neki ljudi imaju krivo mišljenje da kada predaju svoje živote Isusu, više neće imati problema. Bilo bi divno da je to istina, ali u ovom svijetu ĆEMO IMATI kušnje i nevolje. Dobra vijest je da se ipak možemo radovati jer je Isus pobijedio svijet.

U Ivanu 16:33, Isus kaže: „Ovo sam vam govorio da u meni imate mir. U svijetu ćete imati muku, ali hrabri budite — ja sam pobijedio svijet!“
Nitko ti ne može obećati život bez problema, ali Bog daje obećanje da će ti, ako se pouzdaš u Njega, dati vjeru koja će te uzdići iznad problema. A kada prođeš kroz to, izaći ćeš snažniji i jači nego što si bio prije problema.

Istina o Božjoj sili

Znati da možeš imati silu od Boga da živiš u ovom svijetu je jedno, ali naučiti vjerovati u ovu istinu i hodati u njoj je ključ za pobjedu nad kušnjama i patnjom s kojima se suočavaš. Volim stih iz Filipljanima 3:10 jer kaže da možemo iskusiti istu silu koja je Krista podigla iz mrtvih. U ovom stihu, apostol Pavao kaže da je njegova odlučna svrha bila upoznati Njega [iskustveno, temeljito se upoznati s Njim, potpunije razumjeti izvanredna čuda Njegove Osobe] i [na isti način iskusiti] snagu Njegovog uskrsnuća [koje prelijeva se i aktivna je u vjernicima], i [da može dijeliti] zajedništvo u Njegovim patnjama, neprestano se suobličujući [duboko Njegovom obličju čak] do Njegove smrti [umiranja kao što je On umro]. (prošireni prijevod)

Ovo je nevjerojatno i ohrabrujuće obećanje koje nam je Bog dao jer se svi suočavamo s problemima i imamo slabosti koje ne možemo nadvladati svojom snagom i trudom. Ali, ako smo odlučni vjerovati Bogu u svakoj situaciji, cijelo vrijeme, možemo voditi dobru bitku vjere Njegovom milošću.

U Kristu više nego pobjednici

Rimljanima 8:37 kaže: „U svemu tome nadmoćno pobjeđujemo po onome koji nas uzljubi.“ Volim ovaj izraz ‘više nego pobjednici’, ali što to doista znači?

Biti više nego pobjednik znači da si uvjeren da u Kristu imaš sve što je potrebno za pobjedu nad problemima još prije nego što do njih dođe. Kako bismo se ‘kvalificirali’ za Božju silu, prvo moramo doći do mjesta gdje prepoznajemo da smo sami po sebi slabi i ograničeni bez Boga. Da nemamo slabosti, ne bismo mogli razumjeti da trebamo Boga. Jedna od najboljih molitvi koje možemo moliti je: „Bože, trebam Te, i bez Tebe sam ništa!“ (vidi Ivan 15:5)

To je tako važno za nas jer ako čekamo problem koji je preveliki da bismo ga mogli riješiti ne oslanjajući se na Božju snagu, onda smo osuđeni na neuspjeh.

Najbolja stvar koju možemo učiniti da živimo ovaj život u pobjedi je neprestano tražiti Gospodina cijelim svojim srcem i uvijek čeznuti za Njegovom blizinom. Svaki dan provedi vrijeme s Njim u molitvi i proučavanju Njegove Riječi, pa kad oluje dođu, znat ćeš da u Kristu već imaš sve što ti je potrebno da ih nadvladaš i doživjet ćeš silu Njegovog uskrsnuća dok se izdižeš iznad njih!

 

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon