Bog isceljuje bol iz prošlosti

Bog isceljuje bol iz prošlosti

‘’I poznati pretežniju od razuma ljubav Hristovu, da se ispunite svakom puninom Božijom.’’ —Efescima 3:19

Na početku našeg braka, Dave i ja samo imali veoma teške periode. Većina njih se dešavala jer je bilo potrebno da Bog isceli moju prošlost od seksualnog zlostavljanja, emocionalnog i verbalnog bola koje mi je naneo moj otac. Kroz mnogo suza i teških trenutaka u kojima sam odabrala da oprostim umesto da se osvetim, Bog me je doveo do kraja, i koristio moje svedočanstvo kako bi dotakao i iscelio živote mnogih.

Kada vas Bog isceli od boli iz prošlosti, pored toga što želi da vam pomogne, On želi da vaše iskustvo bude način na koji će dotaći i druge.

Na kraju sam došla do tačke u svom životu gde sam kroz Božije vođstvo trebala da preselim svoje roditelje, i da im kupim kuću, što je bilo veoma teško za mene. Ali se to završilo tako što mi se moj otac izvinuo za sve što mi je uradio, i pored toga, primio je Hrista u svoj život.

Tada sam doživela potpuno nov nivo emocionalnog zdravlja jer sam dozvolila Bogu da me isceli kroz silu oproštenja i dopustila mu da iskoristi moju obnovu da bi iscelio mog oca.

Svi smo povređeni na mnogo načina. Usamljenost, razočaranje, strah i nesigurnost nas duboko mogu povrediti. Nisam mogla da krenem dalje sve dok nisam primila i doživela Božiju ljubav i dopustila mu da preokrene situaciju.

Umaćićeš svom bolu tek onda kada iskusiš Božiju ljubav.

Kada se suočavaš sa svojom prošlošću, zapamti da te Bog voli. Biblija kaže da samo potpuni samo onda kada doživimo Hristovu ljubav, koja je toliko velika da je nikada u potpunosti nećemo razumeti. Kada primate Njegovu ljubav, počeće isceljenje u vašem srcu i ispunićete se puninom Njegovom života.


Početak molitve

Gospode, verujem da možeš da mi pomogneš da prevaziđem bol iz moje prošlosti i da ćeš moje isceljenje iskoristiti da pomogneš drugima. Pomozi mi da doživim Hristovu ljubav i učini me celim sa svom puninom Tvog života.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon