Bog nije iznenađen tobom

Bog nije iznenađen tobom

‘’Znao sam te pre nego što sam te u utrobi majčinoj oblikovao, odvojio te pre nego što si se rodio. Za proroka narodima odredio sam te.’’ Jeremija 1:5

Da li si se ikada osetio kao da si razočarao Boga? Ja sam se tako osećala dok mi Bog jednom nije rekao: ‘’Joyce, nisam iznenađem tobom. Znao sam šta dobijam kada sam dobio tebe.’’

Razmisli o tome! Bog zna početak i kraj, svi dani našeg života su zapisani u Njegovoj knjizi. Svaka odluka koju ćemo tek doneti, dobra ili loša, je Bogu bila poznata još pre nego što smo došli na ovaj svet. On zna svaku reč u našim ustima koja još uvek nije izgovorena – čak i ono što ćemo reći za godinu dana.

Ponekad živimo sa mišlju da je Bog stalno razočaran nama. Istina je da pravimo greške. Ali ne treba da se opterećujemo njima – treba da ih shvatimo ozbiljno. Uprkos našim greškama, Bog ima nadu za nas i zna da nas može promeniti ako ostanemo blizu Njega.

Bog nije razočaran. On je pun nade tamo gde smo mi zabrinuti! On veruje u nas više nego mi sami.


Početak molitve

Gospode, tvoja nada za mene je ohrabrujuća i inspirativna. Čak i onda kada ne verujem u sebe, znam da Ti veruješ, i to mi daje snagu da prebrodim svoje greške i nastavim da te sledim.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon