Budi nepokolebljiv

‘’Smatrajte čistom radošću, braćo moja, kad god se suočite s raznim iskušenjima, znajući da provera vaše vere razvija istrajnost.’’ Jakovljeva 1:2-3

Jedna od grešaka koju mnogi hrišćani prave je ta što kad dođe vreme iskušenja, oni se mole da nevolje prestanu. Verujem da bismo, umesto toga, trebali da se molimo za snagu i izdržljivost; treba da se molimo da nas Bog učini nepokolebljivim. Ako neprijatelj koristi svoje oružije protiv nas – čini sve što može da nas uznemiri, kvari nam posao, rastavlja nam porodice ili na neki drugi način krade naš mir – a mi budemo nepokolebljivi i strpljivi, on će ubrzo postati uznemiren i na kraju poražen, jer nismo sarađivali sa njim.

Filipljanima 1:28 kaže: …ni u čemu se ne plašeći protivnika. Ovaj stih nas ohrabruje da se ne plašimo kada đavo krene protiv nas, već da ostanemo nepokolebljivi. Kada to činimo, time ne samo da pokazujemo sotoni da nema prava na nas, nego i Gospodu pokazujemo da verujemo u Njega. Činjenica da naša dela potvrđuju našu veru u Boga predstavlja znak Bogu da izlije svoju silu na nas i izbavi nas. Verujem da Bog želi da ti kaže da se držiš čvrsto i da se ne bojiš.

BOŽIJA REČ ZA TEBE DANAS:

Uzdaj se u Gospoda i budi nepokolebljiv.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon