Budi vernik koji veruje

Budi vernik koji veruje

‘’Stoga, kao što kaže Sveti Duh: ‘Danas ako mu čujete glas, neka vam ne otvrdne srce kao u vreme Pobune, na dan iskušenja u pustinji.’’ —Jevrejima 3:7-8

U Jevrejima vidimo dva loša stanja srca – tvrdo srce i srce koje ne veruje. Tvrdo srce je izazvalo pobudu Izraelaca dok su bili u pustinji. Osoba tvrdog srca ne može lako da veruje Bogu, što je veliki problem jer sve što primamo od Boga dolazi kroz veru. Da bismo primili od Njega, sve što treba da uradimo je da mu priđemo u jednostavnoj veri poput malog deteta. Sebe nazivamo vernicima, a istina je da postoji mnogo ”nevernih vernika.” Dugo vremena sam i ja bila jedan od njih. Bila sam povređena tokom svog detinjstva da mi je srce otvrdnulo toliko da je Bog morao da ga probije. Čak je i Mojsije u pustinji došao do tačke da mu je srce teško verovalo Bogu. Zbog toga je važno da ostanemo duhovno oštri kako bismo mogli da hodamo u veri iz dana u dan. Možemo da izaberemo da budemo oprezni i da ne dopustimo da se između redova vere umešaju sumnja i nevera. Neophodno je da imamo srce koje veruje ako želimo da živimo u bliskom odnosu sa Bogom.

Isus želi da obnovi tvoju dušu, uključujući i tvoje emocije. Pusti Isusa u ona područja tvog života do kojih niko drugi nije mogao da dođe. Moli se da te promeni u osobu koja ima isto srce kakvo ima On.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon