Da li te Bog voli kada pogrešiš?

Da li te Bog voli kada pogrešiš?

‘’Ali, Bog svoju ljubav prema nama pokazuje ovako: dok smo još bili grešnici, Hristos je umro za nas. Koliko ćemo se pre, opravdani sada njegovom krvlju, kroz njega spasiti od Božijeg gneva.’’ Rimljanima 5:8-9

Da li si se ikada zapitao da li si dovoljno dobar da bi te Bog voleo? Nažalost, mnogi ljudi veruju da ih Bog voli samo onda kada ne greše.

Možda je upravo takvo razmišljanje navelo psalmistu da pita Šta je čovek, te ga se opominješ, ili sin čovečji, te ga polaziš? (Psalam 8:4). Ipak, Biblija govori da smo mi Božija stvorenja – delo Njegovih ruku i da nas On bezuslovno voli.

Hajde da se suočimo sa tim: Isus nije umro za tebe zato što si divan; umro je za tebe zato što te voli. Rimljanima 5:8-9 potvrđuju ovu istinu govoreći da Isus umro za nas dok smo još bili grešnici.

Bog te je toliko voleo da je dao svog jedinorođenog Sina, ne samo da umre za tvoje grehe, već i da pokrije tvoje svakodnevne greške. Toliko te voli da želi da svakog dana živiš u sili i pobedi.

Bog te voli i želi da zauvek veruješ u to…čak i kada pogrešiš.


Početak molitve

Gospode, Tvoja ljubav je neverovatna. Voliš me čak i kada to meni nema smisla. Čak i kada pravim greške, još uvek si sa mnom. Hvala ti za Tvoju bezuslovnu ljubav koju mi danas daješ.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon