Gospod gleda u srce

Gospod gleda u srce

’’Ali Gospod reče Samuilu: ’Neka te ne zavarava njegov stas ili visina, jer njega sam odbacio. Gospod ne gleda ono što gleda čovek. Čovek gleda spoljašnjost, a Gospod gleda u srce.’’ Prva Samuilova 16:7

Nekada sam sudila o ljudima na osnovu toga kako su obučeni. Takođe, mislila sam da ne treba da nosim farmerke kada sam predavač na nekoj konferenciji, sve dok mi moj sin nije rekao ’’Da li zaista milsiš da Bog više voli jedan materijel odeće od drugog?’’ Bile su mi potrebne rečenice poput ove da shvatim da zastupam religiozan stav. Bog je želeo da osvežim svoje poglede kako bi dosegla više ljudi.

Naravno, dobro je da se obučemo pristojno kada idemo u crkvu, ali poenta je da ne treba da budemo previše fokusirani da svoj spoljašnji izgled kako ne bismo izgubili iz vida naš glavni cilj: razvoj bliskog i ličnog odnosa sa Bogom.

Bog jednostavno želi da imamo zajedništvo sa njim, što znači da razgovaramo sa njim tokom dana baš kao sa nekim našim bliskim prijateljem ili članom porodice. Nije mu važan naš spoljašnji izgled…bitan mu je odnos.

Provedi vreme sa Njim, budi zahvalan za ono što je uradio i što radi u tvom životu. Imaj odnos sa Njim.

Početak molitve:

Bože, pomozi mi da imam Tvoj stav po pitanju spoljašnjeg izgleda. Pomozi mi da ne sudim drugima koji se ne oblače onako kako ja mislim da treba. Pomozi mi da ostvarim blizak i stabilan odnos sa Tobom.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon