Moć dogovora

Moć dogovora

‘’Svi su se oni istrajno i jednodušno molili zajedno sa ženama i Marijom, Isusovom majkom, i njegovom braćom.’’ —Dela 1:14

Kad god se vernici ujedine u moltvi, prisutna je velika sila. Sam Isus je rekao: ‘’Jer, gde je dvoje ili troje okupljeno u moje ime, tamo sam ja među njima’’(Matej 18:20). U celoj knjizi Dela apostolskih čitamo da se narod Božiji okupljao ”jednodušno” (Dela 2:1, 4:24, 5:12, 15;25). Njihova ujedinjena vera, sloga i ljubav su činili njihove molitve delotvornim. Videli su da Bog radi na moćne načine kako bi potvrdio istinu svoje Reči dok su oni svedočili o svojoj veri. Živeti u slozi ne mora nužno da znači da delimo mišljenje sa svima, ali znači da predano hodamo u ljubavi. Možemo da poštujemo nečije mišljenje čak i ako se ne slažemo sa njim! Dejv i ja se ne slažemo u mnogim stvarima, ali živimo u miru i harmoniji, to daje silu našim molitvama.

U Filipljanima 2:2 apostol Pavle nam govori: ‘’onda upotpunite moju radost: budite složni, negujte istu ljubav, budite jednodušni, mislima usmereni na jedno.’’ Molitva je divna privilegija i treba češće da je praktikujemo. Ali da bismo imali dobre rezultate, treba da težimo da uklonimo sve nesklade i nejedinstva iz života.

Život u slozi je važniji od toga da li smo u pravu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon