Ne moraš savršeno da se moliš

‘’Zato on i može sasvim da spase one koji njegovim posredstvom prilaze Bogu, jer zauvek živi da za njih posreduje.’’ Jevrejima 7:25

Želela bih da podelim sa vama istinu koja me je ohrabrila u mom odnosu sa Bogom. Kao i mnogim ljudima, činilo mi se da koliko god se molim nešto nije u redu sa mojom molitvom, pa sam jednog dana konačno upitala Boga: ‘’Zbog čega se ovako osećam? Molim se svakog dana. Veliku količinu vremena provodim u molitvi. Zašto se, kada završim sa svojom molitvom, osećam nezadovoljno?’’ Bog mi je odgovorio i rekao: ‘’Zato što se trudiš da se moliš savršeno. Sumnjaš u sebe i zbog toga sumnjaš u silu svojih molitvi.’’

Shvatila sam da je to istina; nisam osećala da sam sve što treba da budem. Oduvek sam imala jeziv strah koji me je terao da mislim da se ne molim sa dovoljno vere, da se ne molim dovoljno dugo ili za prave stvari.

Bog me je oslobodio straha i sumnje kada mi je rekao: ‘’Znaš šta Joyce? U pravu si: Ne moliš savršene molitve. Nisi savršena. Zato imaš Isusa kao svog posrednika i zato se moliš u Njegovo ime.

Možda se osećaš kao da ne moliš ‘’prave’’ molitve, ali budi ohrabren. U trenutku kada tvoje molitve stignu do Boga, On čuje savršene molitve jer su moljene u Isusovo ime, a ne u tvoje ime. Kada se molimo u Isusovo ime, Bog prihvata naše molitve.

Kada razgovaraš sa Bogom, nemoj da se brineš da li su tvoje molitve savršene ili nisu, samo se moli iskreno iz srca u Isusovo ime a On će učiniti ostalo.

BOŽIJA REČ ZA TEBE DANAS:

Neka Isus moli savršene molitve za tebe.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon