Ne možeš previše dati Bogu

Ne možeš previše dati Bogu

‘’ Dajte, i daće vam se. Sipaće vam u naručje dobru meru, nabijenu, stresenu i preobilnu. Jer, kakvom merom merite, takvom će se i vama meriti.’’ Luka 6:38

Nekim ljudima je novac bitniji od Boga. Ali u Bibliji, u Otkrivenju 18, piše da ako svoje pouzdanje stavljamo u novac, propašćemo. Otkrila sam da je način kako se nositi sa novcem jednostavan: Pokušaj previše da daš Bogu (istina je da nikada ne možemo preterati u davanju Bogu, ali kada pokušamo, rezultati su neverovatni).

Što više dajemo…što ga više proslavljamo svojim finansijama, On nas više blagosilja. Što više pomažemo drugima, otkrićemo da smo srećniji i ispunjeniji nego što smo bili pre.

Društvo nas uči da ulažemo u svetski sistem i da što više radimo kako bismo što više zaradili. Ako to učinimo, nećemo imati ono što je važno, a pogotovo nećemo imati radost. Nećemo moći da uživamo u novcu koji imamo jer ga nećemo koristiti na Božiji način.

Možda ovo u svetu nema smisla, ali Bog ne želi da samo zarađuješ novac i kriješ ga. Govori nam da ćemo što više dajemo, imati više na karju. Izazivam te da povećaš svoju velikodušnost danas. Veruj mi, nikada ne možeš previše dati Bogu.


Početak molitve

Bože, znam da Tvoj plan za moje finansije nije kao plan koji je u svetu. Znam da ćeš se pobrinuti za mene ako dajem na način koji si mi rekao. Moj novac je Tvoj i koristiću ga kako Tebi odgovara.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon