Oslobađanje od nerealnih želja

Oslobađanje od nerealnih želja

‘’Zašto me zoveš dobrim?’, upita ga Isus. Niko nije dobar osim jednoga – Boga.’’ Marko 10:18

Nerealna očekivanja mogu brzo da nam ukradu mir i radost. Obično želimo savršen dan, sa savršenim ljudima, da budemo savršeno srećni u našem malom savršenom svetu, ali svi znamo da to nije stvarnost. U realnosti, samo je Bog savršen, a svi ostali težimo ka tome.

Đavo zna šta krade naš mir i čini sve da budemo uznemireni kada se naša nerealna očekivanja ne ispune.

Nakon što sam godinama dozvoljavala da mi đavo krade mir, konačno sam shvatila: život nije savršen, događaće nam se stvari koje nismo planirali i kroz koje radije ne bismo prolazili. Moj novi stav glasi To je život! Otkrila sam da ako ne dopustim da me stvari impresioniraju, ne mogu ni da me deprimiraju.

Svi moramo da se nosimo sa neprijatnostima, ali možemo da se nosimo sa njima i bez lošeg stava. Zapamti danas da je samo Bog savršen i nauči da mu veruješ. On je taj koji te vodi kroz teške okolnosti, čineći te jačom osobom i pomažući ti da održiš svoj mir.


Početak molitve

Bože, samoTi si savršen. Drago mi je što čak i kada ljudi i okolnosti propadnu, Ti uvek ostaješ. Umesto da polažem nadu u stavri koje mogu da me razočaraju, biram život mira koji dolazi kada svoju nadu stvaim u Tebe.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon