Pobeda koju imamo u Hristu

Pobeda koju imamo u Hristu

‘’A umanjenog malim čim od anđela vidimo Isusa, koji je za smrt što podnese venčan slavom i časti, da bi po blagodati Božijoj za sve okusio smrt.’’ Jevrejima 2:9

Biblija govori da je Isus iskusio smrt za nas. Zato ti i ja ne treba da doživimo večnu smrt jer je On platio kaznu za naš greh i dao nam dar večnog života. To je nešto zbog čega se radujemo!

Zbog Hristovog vaskrsenja i pobede nad smrću, svako novo jutro je nova prilika za nas da živimo pobedu koju imamo u Hristu. Verujem da kada hrišćani ujutru ustanu iz kreveta, pakao treba da se zatrese. Demoni bi trebalo da drhte kada uvide da smo se probudili!

To je upravo ono što će se dogoditi kada shvatimo ko smo u Hristu i razumemo autoritet koji imamo u Njemu. Mi smo vojnici u Božijoj vojsci, imamo autoritet u Njemu! Isus je pobedio greh i smrt. Sada treba dosledno da hodamo u autoritetu i pobedi koji nam On daje. Tada smo izuzetno opasni za Božijeg neprijatelja!


Početak molitve

Bože, hvala Ti za pobedu koju imam u Tebi. Svakog dana mi pomozi da razumem cenu koju si platio za mene, kako bih ja mogao da hodam u Tvom autoritetu i pobedi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon