Pravednost je poklon od Boga

Pravednost je poklon od Boga

’’Njega, koji nije učinio greh, Bog je radi nas učinio žrtvom za greh, da u njemu budemo Božija pravednost.’’ Druga Korinćanima 5:21

Slede dva veoma važna pitanja koje treba da postaviš sebi:

Da li znam ko sam u Hristu?

Da li hodam u pravednosti?

Mnogo ljudi ne može pravilno da odgovori na ova pitanja i to ih sprečava da žive u slobodi i miru koje je Bog namenio za njih.

Onog trenutka kada si primimo Isusa Hrista za svog Spasitelja, Biblija kaže da Bog uzima naše grehe i daje nam Njegovu pravednost. To je poklon, ne treba da ga zaradimo, već da ga prihvatimo. Svaki put kada ga prihvatimo, prihvatamo Njegov mir.

Kada znaš ko si u Hristu, imaš mir i pouzdanje da će ti Bog uvek dati ono što ti je potrebno. Kada znaš da te Bog voli i da je umro za tebe, svakog dana se budiš i daješ sve od sebe da voliš Boga.

Kada znaš ko si u Hristu, možeš da obučeš pravednost i hodaš u njoj. Bog je skupo platio tu pravednost za tebe. Kada doživiš Božiju ljubav, prirodan odgovor na to će biti da živiš za Njega celim svojim bićem.

Početak molitve:

Gospode, želim da uvek budem svestan onoga ko sam u Tebi. Pomozi mi da se setim svega što si učinio za mene kako bi svakodnevno mogao da oblačim Tvoju pravednost.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon