Pravi izvor poverenja

Pravi izvor poverenja

‘’Jer, mi smo obrezanje, mi koji služimo Božijim Duhom i hvalimo se Hristom Isusom, a ne uzdamo se u telo.’’ —Filipljanima 3:3

Najvažnija stvar za duhovno jačanje i sigurnost je otkrivenje pravog izvora poverenja. U koga ili šta smeštaš svoje poverenje? Da li je to nivo obrazovanja koji poseduješ, društvena grupa kojoj pripadaš, količina novca koju poseduješ ili poslovna pozicija – ili svoje poverenje stavljaš u Boga? Odgovor na ovo pitanje mora da ima svako ko želi da se približi Bogu. Ako svoje poverenje položimo u svoje obrazovanje, izgled, položaj, talente ili mišljenje drugih ljudi, na kraju ćemo se razočarati, osećati jadno i nesigurno. Nebeski Otac nam kaže da iako nas ljudi razočaraju On nikada neće. Možemo da mu verujemo. Podstičem te da dođeš do mesta gde tvoje pouzdanje neće biti u stvarima ovog sveta, već u Hristu Isusu. On je jedini koji će nas osnažiti, biti uvek uz nas i nikada nas neće razočarati.


Iskreno se zapitaj u koga ili šta polažeš svoje pouzdanje i ako je to bilo šta drugo osim Boga, pokaj se, i budi spreman da menjaš stvari.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon