Prihvati dobre misli

Prihvati dobre misli

’’ I svaku visinu koja se podiže na poznanje Božije, i robimo svaki razum za pokornost Hristu.’’ Druga Korinćanima 10:5

Kao hrišćani, ne moramo da prihvatimo svaku pomisao koja dolazi u naš um. Umesto toga, svaku misao treba da merimo standardima Svetog Pisma, kao što nam stih iznad kaže.

Evo praktičnog primera: Kada te neko uvredi, već tada donesi odluku da ćeš oprostiti i nećeš biti uzneimren danima. To je samo jedan od mnogim pokušaja Satane da u naše srce posadi seme gorčine.

Umesto toga, možeš da odbaciš negativne misli i ne dopustiš im da ti oduzmu mir i radost. Obrati se Bogu i kaži: ’’Oče, potrebna mi je tvoja snaga. Po veri biram da primim Tvoju milost i oprostim onima koju su me uvredili ili mi naneli zlo. Molim te da ih blagosloviš i da mi pomogneš da nastavim sa svojim životom. U Isusovo ime, amen.’’

Ako se naš um obnavlja Božijom Reči, naše misli će se uskladiti sa Svetim Pismom. Onda će, dan po dan, naš um biti zaštićen i ojačan Božijim granicama. Te granice nas neće zaštititi samo od neprijatelja, već će nam i pomoći da živimo ugodnijim životom.


Početak molitve

Gospode, želim da prihvatim samo ispravne misli koje se slažu sa Tvojim načinom razmišljanja i govora. Upozori me kada neprijatelj donese lošu misao da bih mogao da uradim ono što Tvoja Reč kaže i budem poslušan Tebi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon