Svestan Božije ljubavi

Svestan Božije ljubavi

‘’A mi smo upoznali ljubav koju Bog ima prema nama i poverovali joj. Bog je ljubav. Ko živi u ljubavi, u Bogu živi i Bog živi u njemu.’’ —1. Jovanova 4:16

U 1. Jovanovoj 4:16, Biblija nas upućuje da ”razumemo, prepoznamo i budemo svesni Božije ljubavi prema nama.” Biti u bliskom odnosu sa Bogom znači biti svestan Njegove ljubavi u svakom trenutku i iznova se oduševljavati činjenici da nam pokazuje ljubav čak i kada to ne zaslužujemo. Jedan od načina da ovo činite je da imate svesku u kojoj zapisujete posebne stvari koje Gospod čini za vas. Kada počneš da uviđaš i beležiš Božiju dobrotu, bićeš iznenđen koliko često se Božija ljubav manifestuje na praktičan način u tvom životu. Božija ljubav će promeniti tvoj život ukoliko to dozvoliš. Ona sadrži moć da te isceli od emocionalnih rana. Njegova ljubav ti daje snagu da nastaviš dalje u teškim vremenima, omekšava tvoje srce i omogućava ti da pokažeš ljubav prema drugima. Postoji li išta bolje od toga da budemo svesni te velike ljubavi?


Možda je najbolja stvar koju možeš danas da učiniš da samo posmatraš Božiju ljubav, prepoznaš je i proslaviš tako što ćeš biti zahvalan.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon