Razumeti ljudsku prirodu

Razumeti ljudsku prirodu

’’Ali sam Isus njima nije verovao, jer ih je sve poznavao. I nije trebalo da mu za čoveka neko svedoči, jer je i sam znao šta je u čoveku.’’ Jovan 2:24-25

Jednom sam bila umešana u situaciju u crkvi koja me je mnogo razočarala, tada mi je Bog skrenuo pažnju na stihove u Jovanovom Evanđelju 2:24-25, koji govore o Isusovom odnosu sa njegovim učenicima.

Jasno piše da im Isus nije verovao. Dok je provodio vreme i živeo sa njima, znao je da nisu savršeni. Razumeo je ljudsku prirodu i nije imao poverenja u njih. Ovo me je navelo da shvatim da sam svoje pouzdanje koje pripada samo Bogu, stavila u neke ljude iz crkve i zato sam se razočarala.

Ako zanemarimo Božiju mudrost, verovatno ćemo biti povređeni. Lako je pasti u zamku razmišljanja da nas neki ljudi nikada neće povrediti, ali niko nije savršen.

Dobra vest je da je Bog savršen i da nas On neće razočarati. On je uvek dobar. Ne stavljaj pouzdanje u ljude kada ono pripada Bogu. Predaj se Bogu u potpunosti. Samo on je pouzdan.


Početak molitve

Bože, nijedan čovek nije savršen, ali Ti jesi. Želim da u svakom trenutku svoje pouzdanje stavim u Tebe jer verujem da me Ti nećeš razočarati. Pronalazim utehu u tvom savršenstvu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon