Uradi najbolje što možeš

Uradi najbolje što možeš

’’Da možete da prosudite šta je bolje i da budete čisti i besprekorni na Dan Hristov.’’ Filipljanima 1:10

Bog je besprekoran, a mi kao Njegovi predstavnici bismo trebali da budemo isti. Zato je važno da damo najbolje od sebe šta god da radimo. Treba da budemo motivisani da stvari radimo najbolje što možemo. Pavle nam govori da učimo da vrednujemo ono što je dobro i od prave vrednosti (Filipljanima 1:10). Kada se trudimo da budemo besprekorni u načinu na koji živimo, uživamo u Božijoj radosti i postajemo dobar primer svetu oko nas.

Moramo posejati dobre stvari da bismo imali dobru žetvu. Ne možemo da očekujemo dobre rezultate ako ne živimo besprekorno. Biblija nas uči da razvijamo marljivost, postojanost i odlučnost – a sve ovo će nam pomoći da živimo besprekoran život.

Ohrabrujem te da daš sve od sebe u svemu što Bog stavi pred tebe. Budi marljiv. Ne ostavljaj stvari nedovršene, već ih završi najbolje što možeš. Podesi svoj um da bude nepokolebljiv i odlučan. Teži odličnim rezultatima.

Bogu je mio stav besprekornosti. Izaberi da ćeš dati sve od sebe u onome što radiš i On će te osnažiti u tvom radu.


Početak molitve

Bože, želim da živim besprekoran život. Daj mi sange i pomozi da dam najbolje od sebe u svim situacijama koje staviš pred mene. Pomozi mi da budem marljiv, posvećen i odlučan.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon