Uživaj u svom napretku

Uživaj u svom napretku

‘’Tvoja reč je svetiljka mojim nogama i svetlost mojoj stazi.’’ Psalam 119:105

Istina je da svi imamo prostor da poboljšamo i unapredimo svoj odnos sa Bogom. Ponekad sam bila obeshrabrena kada vidim koliko daleko moram da idem, a činilo mi se da me svaki dan i svaki sat sve podseća na to. Imala sam stalni osećaj neuspeha – osećaj da jednostavno nisam ono što bi trebala da budem, da ne radim dovoljno i da moram još da se trudim. A kada bih se još više potrudila, samo bih ponovo doživela neuspeh.

Sada zastupam novi stav: možda nisam tamo gde treba da budem, ali hvala Bogu nisam tamo gde sam nekada bila. Dobro sam i živa sam (na putu sam)!  Znam svim svojim srcem da Bog nije ljut na mene što još uvek nisam stigla do mesta na kojem treba da budem. Drago mu je što sam idalje na putu koji je pripremio za mene.

Ako samo ’’nastavimo dalje’’, Bog će biti zadovoljan našim napretkom. Obećao je da će da osvetljava put pred nama. Možda ne znamo put i možda ćemo se spotaknuti s vremena na vreme, ali Bog je veran.

Bog vidi tvoj napredak, ponosan je na tebe i pomagaće ti da ostaneš na pravom putu.

Početak molitve:

Bože, ne obeshrabruje me mesto na kome se nalazim. Već sam daleko stigao sa Tobom i znam da ćeš nastaviti da osvetljavaš moj put.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon