Veruj Bogu kroz čitav proces

Veruj Bogu kroz čitav proces

Makar dolinom senke smrti išao, zla se ne bojim, jer ti si sa mnom. Tvoj štap i palica utehu mi pružaju.’’ Psalam 23:4

Često verujemo Bogu zbog stvari koje su nam potrebne i koje želimo, ali istinski odnos verovanja Bogu je mnogo više od verovanja da bismo nešto dobili. Treba da naučimo da mu verujemo kroz čitav proces do postizanja onoga što želimo.

Postojali su periodi u mom životu kada sam bila usresređena na verovanje Bogu zbog stvari, govoreći: ‘’Ovo želim Bože’’ i ‘’ Treba mi tačno tako.’’ On je počeo da mi otkriva da dobijanje svih tih stvari nije bilo najvažnije u mom životu.

Bog je želeo da me nauči kako da mu verujem, da dosledno prolazim kroz situacije sa stabilnošću i dobrim stavom. Trebala sam na naučim da me On neće uvek izbaviti iz svih okolnosti, ali će uvek biti sa mnom dok prolazim kroz njih.

Bog nas ne izbavlja uvek od svega što mislimo da treba, ali je uvek sa nama. Danas, umesto da se samo fokusiraš na krajnji rezultat, seti se da je Bog sa tobom u ovom trenutku. Blizu ti je, zato mu veruj da će sa tobom proći kroz čitav proces.


Početak molitve

Bože, zahvalan sam što si sada sa mnom. Ne verujem ti samo da bih dobrio stvari od Tebe, verujem Ti kroz sve okolnosti u svakodnevnom životu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon