Відкиньте все, що відволікає

Відкиньте все, що відволікає

За Тобою душа моя тужить вночі, також дух мій в мені спозаранку шукає Тебе… – Ісая 26:9

У сучасному світі є безліч речей, які можуть приглушити Божий голос і виштовхати Його на обочину життя. Подібних речей існує незліченна кількість, починаючи з телевізора і радіо… і закінчуючи їжею та різноманітними захопленнями. Навіть церковна діяльність може іноді відволікти або віддалити нас від Господа. Проте, у житті кожного настане день, коли не залишиться нічого, окрім Бога. Все інше у житті рано чи пізно мине, і коли це відбудеться, Бог все одно буде поруч.

За Біблією, те, що нам відомо про Бога, є очевидним для всіх, бо Він відкрився людству через його свідомість (див. До Римлян 1:19-21). Кожна людина рано чи пізно постане перед Ним і дасть звіт за своє життя (див. До Римлян 14:12). Коли люди, замість служити Богові всім своїм життям, хочуть займатися власними справами, вони знаходять всілякі способи сховатися від цього інстинктивного внутрішнього пізнання їхнього Творця і просто ігнорувати Його. Незважаючи на це, Бог постійно намагається говорити з ними і вести їх належною дорогою. Та ніщо й ніколи не здолає нашої внутрішньої туги за Богом, окрім як стосунки і спілкування з Ним. Ісая добре описав нашу спрагу до Бога: «За Тобою душа моя тужить вночі, також дух мій в мені спозаранку шукає Тебе» (Ісая 26:9).

Чути голос Бога ― це життєва потреба, якщо прагнете виконати Його вічний план для вашого життя. Нам вирішувати, прислухатимемося ми до Бога чи ні. Ніхто, замість нас, не прийме цього рішення. Бог не змушуватиме нас обрати Його волю, але зробить усе можливе, щоб заохотити нас і переконати йти Його шляхами.

Отже, проаналізуйте, що заважає чути Божий голос? Нездорові стосунки? Робота? Хибна звичка? Бог постійно говорить до вас і прагне спілкування з вами. Відкиньте все, що вас відволікає, і зверніться до Нього.


Відкрийте шлях для перемін — помоліться

Боже, моя душа, як і душа Ісаї, тужить за Тобою. Я знаю, що маю прислухатися до Твого голосу більше, ніж до будь-чого. Я вірю, що Ти стримаєш Своє слово і прийдеш до мене, тільки-но відкину все, що мене відволікає.

Клікніть тут щоб прослухати аудіоверсію статті

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon