Відпустіть ворогів на свободу

Відпустіть ворогів на свободу

Благословляйте тих, хто вас переслідує (жорстоко ставиться до вас); благословляйте, а не проклинайте! – До Римлян 12:14, АМР

Коли мова йде про колишні образи, ми всі усвідомлюємо, що пробачати ― це правильно, навіть якщо і неабияк важко. Проте, майже ніхто з нас не робить наступного кроку, до якого спонукає Бог.

Найбільш розповсюдженою помилкою багатьох людей є те, що вони твердо вірять, ніби єдиним, в чому полягає їхня роль, ― є прийняття рішення пробачити, і крапка. На цьому, мовляв, їхня робота скінчилася. Але Ісус також велів: «Благословляйте тих, хто вас проклинає, і моліться за тих, хто кривду вам чинить (ображає, попрікає, порочить і погано ставиться до вас)» (Лука 6:28, АМР). Крім того, у Посланні до Римлян 12:14 ми читаємо, що повинні благословляти тих, хто нас переслідує і жорстоко до нас ставиться. Мусимо активно благословляти своїх ворогів. Бог закликає нас проявляти милість до людей, які на це не заслуговують. Чому?

Своїм прощенням ви відкриваєте двері свого життя перед Богом, даючи Йому можливість зцілити вас, тоді як ваші кривдники майже нічого від цього не отримують. Та словами благословення на їхню адресу ви немов прохаєте Бога відкрити їм істину для покаяння, щоб вони змогли пережити справжню свободу від Бога. Прощення ваших кривдників робить вільними вас… а ваша здатність благословляти робить вільними ваших ворогів.


Відкрийте шлях для перемін — помоліться

Боже, дякую Тобі за те, що допомагаєш мені жити у Твоєму прощенні, та я не хочу на цьому спинятися. Будь ласка, благослови моїх кривдників. Так само, як Ти приніс зцілення у моє життя, уздоров і їх, щоб вони могли пережити Твою добрість і крокувати за Твоєю любов’ю.

Клікніть тут щоб прослухати аудіоверсію статті

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon