Бог избира необещаващите

Бог избира необещаващите

Но Бог избра (целенасочено избра) онова, което е безумно в този свят, за да посрами мъдрите; Бог избра онова, което е слабо в този свят, за да посрами силните; 1 КОРИНТЯНИ 1:27

Когато се чувствате обезсърчени, спомнете си, че Бог избра вас за Своите собствени цели, колкото и необещаващи кандидати да чувствате, че сте. Като направи това, Той постави пред вас широко отворена врата, за да ви покаже Своята безгранична благодат, милост и сила да промени живота ви.

Когато Бог използва който и да е от нас, въпреки че всички ние може да се чувстваме неадекватни и недостойни, ние осъзнаваме, че нашият източник не е вътре в нас, а в Него Самия: „ [Това е така] защото глупавите неща [които имат своя източник в] Бога са по-мъдри от човеците, и немощните неща [което произлиза] от Бога е по-силно от човеците” (1 Коринтяни 1:25).

Всеки от нас има съдба и нямаме абсолютно никакво извинение, поради което да не я изпълним. Ние не можем да използваме нашите слабости за извинение, защото Бог казва, че Неговата сила е направена съвършенна в нашите слабости (2 Коринтяни 12:9). Ние не можем да използваме миналото си като извинение, защото Бог ни казва чрез апостол Павел, че ако някой човек е в Христос, то той е ново създание; старото премина и всичко стана ново (2 Коринтяни 5:17).

Прекарайте известно време със себе си и прегледайте какво има вътре във вас и как се чувствате относно себе си. Какъв е вашият образ за самите вас? Виждате ли себе си пресъздадени в Божия образ, възкресени за един чисто нов живот, който само ви чака да го поискате?


Всеки от нас може да успее да бъде всичко, което Бог възнамерява да бъде и да стане.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon