Слушайте внимателно

Слушайте внимателно

Каза им също: Внимавайте за това, което слушате. С каквато мярка [мислите, разсъждавате и изучавате] мерите [истината, която чувате] това ще бъде мярката [на ценности и знание], с която ще ви се отмери и ще ви се прибави още. (МАРК 4:24)

В Библията се казва, че в последно време ще се появят много фалшиви пророци и ще казват на хората онова, което сърбящите им уши искат да чуят. Хората ще търсят да намерят някого, който ще им каже нещо, което им е угодно и ласкаещо. За да удовлетворят своите собствени желания, те ще се отвърнат от това да чуват истината и ще се отклонят, като слушат митове и човешки измислици (вж. 2 Тимотей 4:3–4). Те ще се обърнат към методи, които може да бъдат наречени „духовни“, но не са безопасни в Божието царство. Те може и да са „духовни“, но идват от погрешния дух!

Никога преди това не е имало такъв наплив от екстрасенси, които се състезават за отворените уши, които са готови да ги слушат. Телевизионните предавания показват медиуми, които твърдят, че общуват с мъртви хора. Тези хора всъщност общуват с фамилиарни духове, които казват полуистини за миналото и лъжи за бъдещето. Това е изрично забранено в Писанието (вж. Левит 19:31). Бог казва, че Той ще се възпротиви срещу всеки, които се обръща към медиуми и спиритисти (вж. Левит 20:6–7), но въпреки това християните все още четат хороскопи и се консултират с екстрасенси – и след това се чудят защо живеят в постоянно объркване и нямат мир.

Ние трябва да осъзнаем, че е погрешно да търсим водителство за живота си чрез каквото и да е друго нещо освен чрез Самия Бог. Ако сте били въвлечени в такива действия, аз ви подтиквам изцяло да се покаете; да помолите Бог да ви прости и да се отречете и да се отвърнете изцяло от такива практики. Само Бог има всички отговори, от които се нуждаете.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС

Не си играйте с кибрита, може да запалите огън.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon