Pozvani smo uživati u Bogu

Pozvani smo uživati u Bogu

„A pak za nas postoji [samo] jedan Bog, Otac, koji je Izvor svega i od koga [imamo život], i jedan Gospodin, Isus Krist, kroz koga i po kome je sve i kroz koga i po kome mi [sami postojimo].“ – 1. Korinćanima 8:6

Moramo se opustiti s Bogom. Ne mislim da naše poštovanje prema Njemu treba biti manje, ali ne moramo biti u strahu od Njega. Zapravo, vjerujem da je krajnji poziv za svakog vjernika ‘uživanje u Bogom’. Pozvani smo uživati u Ocu jer je On život, a mi ne možemo uživati u životu dok ne uživamo u Njemu.

Ponekad ne uživamo u Božjoj prisutnosti jer sve zapakiramo u služenje Njemu, otkrivamo koje darove imamo i provodimo vrijeme radeći u našoj službi. Ovo se meni dogodilo. Nakon pet godina moje službe, Bog me je morao zaustaviti jer sam postala tako ponosna na posao koji radim za Njega, dok u Njemu uopće nisam uživala.

Moramo biti oprezni kad postajemo ponosni na sebe zbog stvari koje radimo. To nije ono što Bog želi. Kao naš Otac, On samo želi da Ga poznajemo i uživamo u Njemu.
Jesi li ponosan na svoja djela danas ili uistinu uživaš u Bogu?


Molitva

Oče, želim uživati u Tebi. Zajedništvo s Tobom i prebivanje u Tvojoj prisutnosti je tako divno. Ostavljam svoj ponos i ponizujem se pred Tobom kako bih pronašao svoju svrhu i radost u Tebi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon