Živjeti bez dugova

Živjeti bez dugova

„Nikomu ništa ne budite dužni, osim da ljubite jedan drugoga…“ – Rimljanima 13:8

Važno je razumjeti da je bitka za naše financije zapravo duhovna bitka. Neprijatelj nas kuša da trošimo više nego što si možemo priuštiti, pa nas tako može držati pod pritiskom i rasijane u hodu s Bogom.

Naš cilj mora biti uživati u životu za koji je Isus morao umrijeti da bi nam ga dao – život pravednosti, mira i radosti u Duhu Svetom. Mi to ne možemo činiti dok smo pod pritiskom i frustrirani financijskim dugovima.

Moguće je živjeti oslobođeno od dugova koristeći biblijska načela za upravljanje novcem. Moj muž, Dave, kaže da ako naučimo živjeti s našim granicama ili našim prihodima, Bog će nas blagosloviti i naše granice će se rastegnuti, a mi ćemo imati više. U Evanđelju po Luki 19:17 piše da je Bog zadovoljan kad smo vjerni i pouzdani u malim stvarima. Kada tako činimo, dalje kaže, dat će nam autoritet nad većim stvarima.

Zato nemoj padati u zamku i pokušavati živjeti s više nego što ti je Bog povjerio. Ostani izvan dugova živeći unutar svojih granica… zatim gledaj kako ih Bog proširuje.


Molitva

Bože, želim pobijediti u duhovnoj borbi za svoje financije, pa odbijam živjeti u dugovima. Neću popustiti iskušenju i potrošiti ono što nemam. Umjesto toga, bit ću vjeran u granicama koje si mi dao.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon