Depășește regretul și fă alegeri noi

Depășește regretul și fă alegeri noi

Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus: iată că toate lucrurile s-au făcut noi. – 2 Corinteni 5:17

Alegerile greșite cauzează regrete, iar când experimentăm regrete trebuie să le facem faț, și să învățăm apoi cum să facem alegeri mai bune în viitor.

Înțeleg că alegerile greșite duc în primul rând la regrete. Îmi amintesc cum, în urmă cu câțiva ani m-am uitat la soțul meu Dave și am realizat că este o diferență notabilă între el și mine. El a practicat exerciții fizice toată viața, ceea ce l-a ajutat să aibe un fizic sănătos, puternic și mereu în formă bună. Inițial, m-am lăsat pradă regretului, pentru că eu nu eram într-o formă fizică bună precum Dave, dar apoi am realizat că aș putea face ceva ca să schimb acest lucru. Acum fac exerciții în mod regulat și sunt uimită de diferența pozitivă care a avut loc.

Biblia spune că în Dumnezeu tu ești o nouă creație. Nu trebuie să mai trăiești în căile tale vechi, ci acum poți să faci alegeri noi, alegeri mai bune, împuternicit de Duhul Sfânt. Dacă regreți anumite alegeri neînțelepte pe care le-ai făcut în trecut, nu te lăsa înșelat, gândindu-te că este prea târziu să mai faci ceva. Începe acum să faci ceea ce este corect și bine, apoi dedică-te acelui lucru.


Rugăciune

Duhule Sfânt, știu că sunt o creație nouă. Nu doresc să mai trăiesc având regrete cu privire la trecut. Ajută-mă să fac alegeri bune, ca să mă pot bucura de viitorul pe care îl ai pentru mine.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon