Speranta in vremuri dificile

Speranta in vremuri dificile

Poate te confrunți cu o tragedie neprevăzută și nu știi cum să te aduni și să mergi mai departe. Poate te confrunți cu o problemă de natură medicală și nu ai cum să ajungi la un consult medical. Știu că sunt mulți oameni care trăiesc de azi pe mâine, fără a fi siguri dacă vor avea ce mânca.

Atunci când trecem printr-o situație extrem de dificilă, suntem tentați să ne dăm bătuți. Însă cel mai bun lucru pe care îl putem face este să ne încredem în Dumnezeu și să rămânem plini de speranță. Ce este speranța, de fapt?

Speranța este așteptarea plină de încredere că urmează să se întâmple ceva bun. Aceasta este strâns legată de credința noastră. Atunci când îndrăznim să sperăm, viața ne este inundată cu bucurie și pace.

Dușmanul vrea ca noi să fim lipsiți de speranță. El vrea să ne convingă că totul este pierdut și că nimic nu va funcționa. Însă Dumnezeu vrea ca noi să fim plini de speranță – crezând și așteptând să primim lucruri mărețe de la El. De fapt, Biblia spune că El este „Dumnezeul speranței”, plin de îndurare și de noi începuturi (vezi Romani 15:13).

Vindecarea sufletului unei femei

Dumnezeu vrea să lupte în locul tău și te rog să mă crezi când îți spun că, atunci când Dumnezeu luptă de partea ta, vei câștiga întotdeauna!
Vorbind Deschis Despre Îngrijorare

Vorbind Deschis Despre Îngrijorare

Îngrijorarea este opusul credinței. Îngrijorarea ne fură pacea, ne epuizează fizic și poate chiar să ne îmbolnăvească. Dacă ne îngrijorăm, nu ne încredem în Dumnezeu și nu intrăm în odihna lui Dumnezeu.
Vorbind Deschis Despre Stres

Vorbind Deschis Despre Stres

Ca și credincioși nu trebuie să cedăm stresului, care afectează oamenii „din lume” – oameni care nu-L cunosc pe Isus ca Domn și Mântuitor.
Vorbind Deschis Despre Singurătate

Vorbind Deschis Despre Singurătate

O problemă majoră pe care oamenii o întâmpină astăzi este mâhnirea și singurătatea. Acestea două adesea merg mână în mână pentru că mulți oameni sunt mâhniţi fiindcă sunt singuri.
Vorbind Deschis Despre Nesiguranță

Vorbind Deschis Despre Nesiguranță

Comunicarea credinței noastre este eficientă atunci când scoatem la iveală fiecare lucru bun care este în noi în Cristos Isus, nu prin scoaterea la iveală a fiecărui lucru rău pe care îl avem.
Vorbind Deschis Despre Frică

Vorbind Deschis Despre Frică

Dumnezeu nu vrea ca noi să ne temem pentru că frica ne împiedică să primim și să facem tot ce a planificat El pentru noi.
Vorbind Deschis Despre Descurajare

Vorbind Deschis Despre Descurajare

Fiecare dintre noi am simțit la un moment dat că ceva greu ne apasă. Dar Domnul ne-a dat Duhul Sfânt și El va lucra în noi cu putere pentru a ne împuternici să facem ceea ce ne-a spus.
Vorbind Deschis Despre Depresie

Vorbind Deschis Despre Depresie

Toți trebuie să facem față și să învingem dezamăgirea în diferite perioade. Însă trebuie să știm ce să facem cu acest sentiment, altfel acesta se va transforma în ceva mult mai grav. În această lume nu putem trăi fără dezamăgire, însă în Isus putem întotdeauna să primim o reasigurare.

Pacea

Pacea pe care Isus o oferă operează atât în vremuri bune, cât și în vremuri grele, când ești în belșug sau ești într-o stare umilă. Pacea Lui operează în mijlocul furtunii.
De Ce, Dumnezeule, De Ce?

De Ce, Dumnezeule, De Ce?

Eşti confuz? Este ceva ce se întâmplă acum în viaţa ta şi tu să nu înţelegi? Poate e vorba de trecutul tău, şi nu poţi înţelege de ce viaţa ta trebuie să fie aşa cum este.
Când, Dumnezeule, Când?

Când, Dumnezeule, Când?

Am învățat că încrederea impune din partea noastră acceptarea că anumite întrebări vor fi fără răspuns și încredințarea sorții noastre în mâinile lui Dumnezeu – încrezându-ne că și atunci când nu avem toate răspunsurile, El le are.
Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon