Cum mă pot schimba?

Cum mă pot schimba?

„Să nu vă potriviţi chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceţi prin înnoirea minţii voastre, ca să puteţi deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută şi desăvârşită.” (Romani 12:2)

Schimbarea nu vine prin eforturile noastre, separați de Dumnezeu, prin frustrare, ură de sine, respingere, vinovăție, îngrijorare sau alte lucruri omenești. Suntem făpturi noi în Hristos (2 Corinteni 5:17), și ca atare, căutăm să fim după placul lui Dumnezeu. Ne dorim să fim ceea ce El vrea să fim și să ne comportăm așa cum El ne spune, dar ca să putem ajunge la acest nivel, trebuie să învățăm să gândim așa cum gândește Dumnezeu.

Schimbarea în viața noastre vine ca un rezultat al înnoirii minții noastre după Cuvântul lui Dumnezeu. Când ești în acord cu voia lui Dumnezeu și începi să crezi că tot ceea ce zice El este adevărat, vezi, treptat, schimbări în viața ta. Începi să gândești diferit, apoi să îți schimbi modul în care vorbești, ca în final să îți schimbi și comportamentul. Acesta e un proces care poate dura, dar în timpul acesta poți avea atitudinea corectă: „Sunt în proces de schimbare, și va fi bine!”

Bucură-te de timpul în care Dumnezeu te schimbă. Bucură-te de locul în care ești, având în minte destinația la care vei ajunge. Bucură-te de călătorie! Nu îți irosi puterile din prezent pentru a încerca să rezolvi lucruri din viitor. Relaxează-te. Lasă-L pe Dumnezeu să domnească în viața ta. Nu te mai învinovăți pentru toate lucrurile. Schimbarea vine puțin câte puțin, dar este un proces care te apropie de El în fiecare zi.

Putem veni la Isus așa cum suntem. El ne acceptă și ne face ajută să devenim ceea ce trebuie să fim.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon