Dumnezeu ne ajută să creștem

Să nu umblăm după o slavă deşartă, întărâtându-ne unii pe alţii şi pizmuindu-ne unii pe alţii. (Galateni 5:26)

Relația fiecărei persoane cu Dumnezeu și capacitatea de a-I auzi vocea sunt diferite de la persoană la persoană, deci simțiți-vă liberi să căutați comunicarea cu El în felul în care El vă călăuzește. Relația cu Dumnezeu nu înseamnă trudă, strădanie și performanță; relația cu Dumnezeu este despre a vorbi cu El și de a-I asculta vocea. Nu trebuie să încercăm să ajungem în poziția în care se află altcineva sau să Îl auzim pe Dumnezeu cu claritatea și exactitate pe care o are altcineva, deoarece persoana respectivă poate se bucură de o relație cu Dumnezeu care s-a consolidat pe parcursul a multor ani și poate că nu suntem la fel de departe în umblarea noastră cu Dumnezeu precum acea persoană. Este în regulă să fii „mai tânăr” decât alții din punct de vedere spiritual; Dumnezeu ne aude și ne răspunde, fără să țină cont de durata experienței noastre.

A te compara cu ceilalți este un lucru greșit și îți va da o stare negativă. Dumnezeu Se bucură de noi pentru că suntem în procesul de învățare și creștere spirituală.

Dacă te compari cu ceilalți, aceasta îți va împiedica creșterea spirituală. Dumnezeu te cunoaște într-un mod intim și are un plan personalizat pentru creșterea ta. El îți cunoaște trecutul, ceea ce ai experimentat, dezamăgirile și durerile. El știe exact de ce lucruri ai nevoie pentru a fi întregit și poți fi sigur că El lucrează în interiorul tău, atât timp cât Îl cauți.

Am patru copii care sunt foarte diferiți și nu mă aștept să fie altcumva, ci așa cum sunt. Am învățat că Dumnezeu este la fel cu noi. Fii tu însuți și bucură-te de cât ai crescut spiritual până acum.


Cuvântul lui Dumnezeu pentru astăzi: Bucură-te de etapa în care te afli și de drumul pe care îl parcurgi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon