Fii generos și bucuros

Fii generos și bucuros

Fiecare să dea după cum a hotărât în inima lui: nu cu părere de rău sau de silă, căci „pe cine dă cu bucurie îl iubeşte Dumnezeu”. – 2 Corinteni 9:7

Ca și creștini, ar trebui să fim oameni generoși, să dăm tot ce putem și oricând putem. Acest lucru nu se referă doar la bani – putem dărui ajutor, încurajare, timp, abilități, iertare.

Aceasta înseamnă că nu trebuie să lăsăm egoismul să ne stea în cale. Mulți oameni sunt zgârciți, lipiți de ceea ce au, fiindu-le frică să ofere. Alții nu sunt zgârciți în acțiunile lor, dar sunt zgârciți în inima lor, dăruind pentru că se simt obligați și nu pentru că doresc cu adevărat să dăruiască. Însă nu acesta este modul în care ne-a chemat Dumnezeu să practicăm dărnicia.

2 Corinteni 9:7 spune, Fiecare să dea după cum a hotărât în inima lui: nu cu părere de rău sau de silă, căci „pe cine dă cu bucurie îl iubeşte Dumnezeu”. Dacă gândim puțin mai profund, atunci când ne dăruim viața lui Dumnezeu, tot ceea ce avem este oricum al Lui – nu ne mai aparține nouă. Așadar, noi ar trebui să fim darnici, folosind resursele care le avem așa cum dorește El.

Dăruiește astăzi cu bucurie, pentru că acei care dăruiesc cu bucurie sunt plăcuți lui Dumnezeu, fericiți, împliniți și foarte eficienți.


Rugăciune

Doamne, am hotărât cu toată inima ca de acum să fiu o persoană care dăruiește cu bucurie. Arată-mi, te rog, cum pot de astăzi să dăruiesc cu generozitate pentru Tine și oamenii din viața mea.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon