Fii un închinător adevărat

Dar vine ceasul, și acum a și venit, când închinătorii adevărați se vor închina Tatălui în duh și în adevăr; fiindcă astfel de închinători dorește și Tatăl. (Ioan 4:23)

Adesea, lumea se gândește la închinare ca la un element ce ține de „religie”, ceea ce este foarte departe de conceptul biblic referitor la închinare. Când oamenii întreabă: „Unde te închini?”, ei pur și simplu vor să știe la ce biserică mergi. Când citim în Biblie despre închinare, citim despre o relație personală cu un Dumnezeu căruia putem să-I vorbim și care ne vorbește. Citim despre intimitatea spirituală și expresia pasională a devotamentului, care vine de la oamenii care Îl iubesc pe Dumnnezeu și I se închină din toată inima lor. Aceasta este închinarea adevărată – acea stare pe care o avem atunci când suntem cu adevărat fascinați de Dumnezeul vieții noastre.
Conform versetului de astăzi, Dumnezeu caută închinători adevărați, care se închină Lui cu toată inima lor.

Întotdeauna am fost întristată că Dumnezeu trebuie să caute închinători adevărați; cred că ar trebui să existe o mulțime de astfel de oameni. Am realizat că El nu vrea să primească închinare de la oricine, ci El dorește închinători adevărați. nu oameni care I se închină din frică sau obligație, ci din dragoste.

Închinarea adevărată înseamnă mult mai mult decât frecventarea unei biserici și fredonarea unor cântece. Ar trebui să ne închinăm lui Dumnezeu cu întreaga noastră viață, făcând totul pentru El și prin El. Închinarea autentică vine din intimitatea cu Dumnezeu și ne face să devenim mai sensibili la vocea Lui.


Cuvântul lui Dumnezeu pentru astăzi: Nu te închina din frică, ci din dragoste!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon