Fiii și fiicele lui Dumnezeu

Suferiţi pedeapsa: Dumnezeu Se poartă cu voi ca şi cu nişte fii. Căci care este fiul pe care nu-l pedepseşte tatăl? (Evrei 12:7)

Dacă vrem să fim conduși de Duhul lui Dumnezeu, trebuie să fim dispuși să creștem și să devenim fii și fiice mature ale lui Dumnezeu. Nu trebuie să permitem dorințele trupești, poftele noastre naturale, diavolului, prietenilor noștri, emoțiilor noastre, sau gândurilor să ne conducă; ne uităm doar la Duhul lui Dumnezeu pentru călăuzire și direcție.

Cu cât cunoaștem mai mult Cuvântul lui Dumnezeu, cu atât înțelegem mai bine că El nu ne va induce în eroare și nu ne va îndrepta spre lucrurile care nu sunt bune pentru noi. Chiar și lucrurile care pot părea incomode la început se vor transforma în cele din urmă în binecuvântări mari, dacă vom urma pur și simplu îndrumarea Duhului Sfânt. A învăța să Îl urmezi face parte din maturitatea spirituală.

Uneori Biblia se referă la noi ca și „copii ai lui Dumnezeu” și uneori ca „fii ai lui Dumnezeu”. Există o diferență între copii și fii sau fiice mature. Deși toți sunt iubiți la fel, fii și fiice mature se bucură de libertăți, privilegii și responsabilități pe care copiii nu pot să le aibă pentru că nu sunt suficient de maturi.

Intrăm în Împărăția lui Dumnezeu ca niște prunci; trecem printr-o perioadă în care suntem copii; și apoi învățăm cum să ne comportăm ca fii și fiice ale lui Dumnezeu și moștenitori împreună cu Hristos. Dumnezeu vrea să facă lucruri minunate pentru noi, dar pentru a le primi trebuie să creștem în El. Vă încurajez să faceți tot ce ține de voi ca să urmăriți maturitatea spirituală. Începeți prin a-I cere astăzi să vă ajute în acest proces.


Cuvântul lui dumnezeu pentru tine astăzi: Fii dispus să crești în maturitate în Dumnezeu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon