Noi toți suntem adoptați

În El, Dumnezeu ne-a ales (pentru El Însuși) înainte de întemeierea lumii… ne-a rânduit (planificat în dragoste, predestinat) mai dinainte să fim înfiaţi (descoperiți) prin Isus Hristos. Efeseni 1:4-5

Când l-am cunoscut pe soțul meu, Dave, aveam douăzeci și trei de ani, și aveam un copil de nouă luni dintr-o căsătorie care s-a încheiat cu divorț din cauza adulterului primului meu soț care m-a și părăsit.

Când Dave mi-a propus să mă căsătoresc cu el, i-am răspuns: „Ei bine, știi că am un fiu și, dacă mă iei pe mine, îl iei și pe el.”

Dave mi-a spus ceva minunat: „Nu-l cunosc pe fiul tău atât de bine, dar știu că te iubesc și, astfel, voi iubi orice sau pe oricine este parte din tine.”

Oamenii sunt absolut uimiți când descoperă că David este adoptat. I se spune mereu cât de mult seamănă cu tatăl său, lucru imposibil din punct de vedere fizic, deoarece nu are genele lui Dave.

Când Dumnezeu ne adoptă, El vrea să ne ajute să semănăm cu El în moduri remarcabile. Nu ne asemănăm deloc cu El înainte de adopția noastră, dar la fel cum copiii adoptați încep să ia trăsăturile părinților adoptivi, și noi începem să luăm caracteristici ale lui Dumnezeu pe măsură ce creștem în relația noastră cu El.

Când am fost adoptată în familia lui Dumnezeu, nu acționam deloc ca Tatăl meu, dar m-am schimbat de-a lungul anilor și sper că oamenii pot vedea acum trăsături ale Tatălui meu în mine. Am crescut în dragoste, răbdare, har față de ceilalți, mulțumire și multe alte lucruri. Dumnezeu vrea să aducă aceleași schimbări în viața ta și în viața celor pe care îi iubești.


Cuvântul lui Dumnezeu pentru tine astăzi: Tu ești modelat zilnic după chipul lui Dumnezeu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon