Primește ceea ce nu meriți

Primește ceea ce nu meriți

Îmi pusesem nădejdea în Domnul, şi El S-a plecat spre mine, mi-a ascultat strigătele. M-a scos din groapa pieirii, din fundul mocirlei; mi-a pus picioarele pe stâncă şi mi-a întărit paşii. – Psalmul 40:1-2

Marea majoritate a oamenilor Îl lasă pe Dumnezeu să-i ajute numai atunci când cred ei că merită. Eram și eu astfel cândva în viața mea. Ani de zile am simțit că Dumnezeu ar trebui să mă ajute numai atunci când am crezut că merit, când am crezut că am făcut destule fapte bune pentru a merita ajutorul Lui.

Acest tip de gândire nu produce o atitudine de recunoștință și mulțumire. Dacă credem că merităm ceea ce primim, atunci nu mai este un dar, ci o răsplată sau „ o plată pentru serviciile prestate”. Diferența dintre a primi ceea ce nu merităm și a primi ceea ce merităm este diferența dintre har și fapte.

Te încurajez să îți deschizi inima și să lași harul lui Dumnezeu să vină în viața ta pentru a te ajuta în viața de zi cu zi. Adu-ți aminte mereu că atunci când ești frustrat, este pentru că trăieși prin eforturile tale, și trebuie să te întorci la harul lui Dumnezeu, permițându-I să lucreze prin tine.

Învață să-L lași pe Dumnezeu să-ți facă o favoare. Nu mai crede că trebuie să meriți ajutorul lui Dumnezeu și lasă-L să îți satisfacă orice nevoie.


Rugăciune

Doamne, îmi dau seama că e nebunesc să accept ajutorul Tău doar când simt că merit. Renunț la lucrurile mele și primesc harul Tău. Îți mulțumesc că mă ajuți în fiecare situație, chiar și atunci când nu merit.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon