Simplifică-ți rugăciunile

Simplifică-ți rugăciunile

Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit. – Iacov 5:16

Am învățat că rugăciunile simple, intime, pline de credință obțin întotdeauna atenția lui Dumnezeu. Din nefericire, adesea uităm acest lucru și ne transformăm rugăciunile într-un spectacol, când, în realitate, rugăciunea este pur și simplu comunicare cu Dumnezeu.

Trebuie să evităm să vorbim pentru a ne impresiona pe noi înșine când ne rugăm. Uneori cred că simțim că trebuie să sunăm elocvent. Vrem să-L impresionăm pe Dumnezeu cu frazele și sunetul nostru sfânt. Dar Dumnezeu vrea doar să vorbească cu noi.

El vrea ca noi să vorbim cu El ca și cum ar fi un prieten – nu o tonalitate diferită a vocii. Dacă nu vorbim elocvent limba noastră în timpul zilei, nu trebuie să o facem atunci când ne rugăm.

De asemenea, nu trebuie să ne rugăm ore întregi. Este bine să programezi un timp de rugăciune, dar trebuie să ne rugăm până când terminăm și apoi să ne întoarcem la lucrurile noastre până când vom simți nevoia să ne rugăm mai mult.

Singura modalitate în care rugăciunea va fi vreodată satisfăcătoare este dacă o folosești pur și simplu ca pe o ocazie de a te închina și de a-I mulțumi lui Dumnezeu pentru tot ceea ce face El pentru tine, pentru a-I cere ajutorul și a-L implica în tot ceea ce faci. El nu e prezent pentru a fi impresionat… El este prezent pentru a trăi împreună cu tine. Nu te da în spectacol. Invită-L în inima ta.


Rugăciune

Duhule Sfinte, nu lăsa ca rugăciunea mea să se transforme într-un spectacol! Nu vreau să mă rog într-un fel anume sau o anumită perioadă de timp doar ca să Te impresionez. Vreau ca Tu să fii prietenul meu cel mai apropiat și să fii parte din fiecare aspect al vieții mele.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon