Urmărește excelența, așa ca Daniel

Urmărește excelența, așa ca Daniel

Daniel însă întrecea pe toate aceste căpetenii şi pe dregători, pentru că în el era un duh înalt; şi împăratul se gândea să-l pună peste toată împărăţia. – Daniel 6:3

Daniel, este omul pe care Biblia îl descrie ca având un spirit de excelență. Indiferent cât l-a costat, Daniel și-a trăit viața pentru a-L glorifica pe Dumnezeu.

Daniel L-a iubit pe Dumnezeu și a fost de neclintit în angajamentul său de a-L sluji. Ca rezultat, Dumnezeu i-a dat favoare înaintea împăraților, ceea ce a făcut să fie promovat înaintea altor lideri din țară. Devotamentul său față de Dumnezeu a fost însă testat.

Celorlalți lideri din țară nu le-a plăcut faptul că împăratul l-a favorizat pe Daniel. Ca urmare, ei l-au manipulat pe împărat ca să semneze un decret, care să stipuleze că pentru 30 de zile este interzisă adresarea de rugăciuni către vreun dumnezeu. Nu era permisă nicio rugăciune, în afară de cele adresate împăratului. Cine încălca decretul, urma să fie aruncat în groapa cu lei. Daniel nu s-a conformat acestui decret – el a fost mai preocupat să se supună poruncii lui Dumnezeu. Dacă știți povestea, știți că Dumnezeu l-a protejat, iar în final, El a fost glorificat.

Doresc să te încurajez să cauți să trăiești având același duh al excelenței. Fii determinat să trăiești pentru Dumnezeu în fiecare domeniu al vieții tale. În timp ce faci aceasta, vei împlini adevăratul scop al lui Dumnezeu pentru tine, glorificându-L prin tot ceea ce faci, la fel ca Daniel.


Rugăciune

Doamne, mă dedic unei vieți de excelență, la fel ca Daniel. Pune în mine un duh de excelență, ca în tot ceea ce fac, să Te slujesc cu o inimă întreagă.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon