Bog čini da se stvari dogode u pravom trenutku

Bog čini da se stvari dogode u pravom trenutku

’’Ovo viđenje je za određeni čas. Ono govori o kraju i neće se izjaloviti. Ako se zadrži, ti samo čekaj – sigurno će doći i neće zakasniti.’’ Avakum 2:3

Da li čekaš da se ostvare želje tvoga srca? Da li se moliš za slobodu od straha ili drugih stvari koje te sprečavaju da ostvariš svoje snove? Da li čekaš i moliš se za spasenje nekog prijatelja ili člana porodice? Da li veruješ Bogu za naklonost, napredak, čast i sve blagoslove iz Njegove Reči?

Da li si umoran od čekanja odgovora na molitve? Ako si već postao frustriran i pitaš se ’’Kada, Bože, kada?’’ onda je važno za tebe da znaš da je Božiji tajming vrlo često misterija. On ne radi stvari po našem rasporedu. Ipak, Njegova Reč obećava da neće zakasniti, ni jedan jedini dan.

Bog čini da se stvari dešavaju u pravo vreme! Tvoj posao nije da se pitaš kada će to biti, već da odlučiš da nećeš odustati dok ne stigneš do cilja i ne budeš živeo u neverovatnim Božijim blagoslovima! Što više veruješ Isusu i držiš svoj pogled na Njemu, više ćeš života imati. Vera u Boga donosi život. Vera donosi odmor. Zato prestani da pokušavaš da objasniš i shvatiš sve, i dopusti Bogu da bude Bog u tvom životu.

Početak molitve:

Bože, znam da je tvoj tajming savršen, čak i kada se umorim od čekanja. Pomozi mi da verujem u Tebe i odmaram se u planu koji imaš za mene.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon