Bog je jedini nepresušni izvor

Bog je jedini nepresušni izvor

’’Teši se Gospodom, i učiniće ti šta ti srce želi.’’ Psalam 37:4

Kao ljudska bića, Bog nas je stvorio da budemo srećni i zadovoljni sobom. Treba da se osećamo dobro u vezi sebe ili ćemo, u suprotnom, razviti loše navike kako bismo nadomestili osećanja za kojim žudimo.

Razmili o ovome. Osoba zavisna od narkotika je verovatno počela da ih koristi u trenucima kada je njen bol bio toliko intenzivan da je bila primorana da ga se otarasi, makar i privremeno. Isto važi za konzumiranje pića i hrane. Ako nemamo dobar osećaj iznutra, pokušaćemo da ga stvorimo preko spoljašnjih sredstava.

Bog nas je stvorio takve i On je jedini koji može da zadovolji naše potrebe. Kada pokušamo da ih zadovoljimo na nekom drugom mestu, tada pravu stvar zamenjujemo jeftinim kopijama.

Kakve god su tvoje emocionalne potrebe danas, znaj da ih smo Bog može zadovoljiti. On je jedini nepresušni izvor života. Idi kod Njega danas – On je jedini koji može ispuniti tvoje potrebe.


Početak molitve:

Bože, ne želim da svoje vreme trošim na jeftine zamene. Ti si jedini koji može da ispuni moje potrebe. Pokaži mi kako da svakodnevno pronalazim zadovoljstvo u Tebi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon