Bog je naš izvor, ne svet

Bog je naš izvor, ne svet

’’Onaj koji daje seme sejaču i hleb za jelo i vama će dati seme i umnožiti ga i uvećati plodove vaše pravednosti.’’ Druga Korinćanima 9:10

Božiji finansijski sistem nije poput svetskog finansijskog sistema. I bez obzira šta se dešava oko nas, ne moramo da se bojimo jer nas Bog voli.

Iako je svetski finansijski sistem često nestabilan, Božija ljubav se nikada ne menja i ostaje čvrst temelj našem životu. Možemo biti sigurni da šta god da se dešava, Bog želi da nam pomogne.

Druga Korinćanima 9:10 naglašava da će se Bog pobrinuti za naše potrebe i da će nam dati hleb za jelo.

Bog je onaj koji nas snadbeva. Naši poslovi nisu naši izvori – Bog je. Zato kada primanja i poslovi nestanu, ne treba da se osećamo beznadežno jer Bog nije ograničen. On može da ispuni naše potrebe na načine koje ne možemo ni da zamislimo.

Matej 6:26 nas uverava da ako Bog brine o pticama, možemo verovatiu da će se brinuti i za nas. Veruješ li da se Bog može pobrinuti za tebe?

Početak molitve:

Gospode, hvala ti što si veran i pouzdan izvor koji mi pruža sve što mi je potrebno. Šta god da se desi, oslanjam se samo na tebe i verujem da možes da ispunis moje potrebe.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon